Tweemaal advies aankoop en verkoop binnen drie jaar!

...en evenzoveel uiterst positieve ervaringen met Hanse + Hanse Haamstede.

Drie jaar geleden “vielen” mijn vrouw en ik voor een door Hanse + Hanse aangeboden leuke (vakantie)bungalow met riante tuin, gelegen op een van de zonnigste (echt waar!) plekjes van Nederland in zijn algemeenheid en in Haamstede (want “op de kop” van het eiland Schouwen-Duiveland) in het bijzonder.

Tegen die achtergrond maakten wij kennis met Kees Legemaate en zijn net als hij zelf uiterst klantvriendelijk, deskundige en betrokken collega’s .

Ons nieuwe huis, grofweg gelegen tussen twee duinovergangen, keek uit over twee op dat moment meer als een oerbos dan als twee toekomstige bouwkavels ogende percelen. Toen onze vakantiewoning ons zo goed bleek te bevallen, dat de optie mogelijk toekomstige algehele verhuizing naar Haamstede in beeld kwam, werd – na enig onderzoek – de conclusie dat ons nieuw aangekochte zomerhuis daar eigenlijk niet helemaal geschikt voor was snel getrokken. Inmiddels bleek één van de bospercelen, na heel lang te hebben braakgelegen, te koop te zijn. Navraag via Kees Legemaate leerde dat ook verkoop van beide prachtig gelegen percelen bespreekbaar was.

Nu is aankoop één ding maar verkoop – zeker in deze tijd – een geheel ander fenomeen. In open constructief en uiterst plezierig overleg met Kees en zijn medewerksters bleken zowel verkoop – prioriteit nummer een! – en aankoop van het bos/bouwperceel snel realiseerbaar. Zeker bij belangrijke zaken als aan- en verkoop van vastgoed moet blindelings vertrouwd kunnen worden op kennis van zaken en een in naar alle partijen toe correcte en bij voorkeur stress loze afwikkeling, geregistreerd en begeleid door de makelaar.

Mijn echtgenote en ik hebben Kees en zijn collega’s in dat kader niet alleen leren kennen als zeer kundige vakmensen, maar ook nog eens uiterst gemotiveerde en plezierige gesprekspartners. Zowel bij een verkoop of een aankooptraject – wij hebben Hanse + Hanse in beide hoedanigheden meegemaakt, zijn onderwerpen als een goede prijsvorming en duidelijke afspraken over de afwikkeling natuurlijk even belangrijk als het kunnen beschikken over volledige, betrouwbare informatie over het gekochte c.q. te kopen object om vervelend gedoe tijdens de onderhandelingen maar zeker ook daarna uit te sluiten. Hanse + Hanse heeft bewezen dat op een degelijke Zeeuwse manier, zonder veel omhaal van woorden uiterst resultaatgericht te bieden. In ons geval was het bijzonder plezierig omdat de kopers van ons huis ook onze nieuwe buren zijn en dan is het wel zo fijn als alles in goede verstandhouding kan verlopen en zowel de verkopende als de kopende partij met een prettig gevoel op de transactie kunnen terugzien. Van voordeel bleek ook dat Hanse + Hanse, als echt Zeeuws kantoor, over heel veel regionale en plaatselijke kennis van zaken beschikt.

Kortom: Of het nu om mensen gaat die om welke reden dan ook hun Zeeuwse huis en tuin (of natuurlijk appartement) willen verkopen of, net zoals wij juist méér in Zeeland willen zijn en daar een geschikt pied a terre voor zoeken, kunnen wij Kees, Rina en Noortje, verenigd in het kantoor Hanse + Hanse van ganser harte aanbevelen.

Roland H.J. Wondolleck

Vanaf het begin verliepen de contacten met Hanse+Hanse erg prettig. De woning werd binnen de ingeschatte drie maanden tijd verkocht en tegen de ingeschatte prijs. En dat in tijden van grote economische onzekerheid.

Wij kregen het gevoel dat de medewerkers écht met je meedenken, en daarbij alle tijd voor je nemen. Er was veel aandacht voor het nemen van de foto's. Het resultaat was er dan ook naar: zeer snel verkocht! Een prettige omgang met alle partijen.

Nadat ik heb kennis gemaakt met een aantal makelaars en deze met elkaar heb vergeleken, heb ik gekozen voor Hanse+Hanse. Ze hebben ons tijdens het traject regelmatig op de hoogte gehouden van de vorderingen. Daarnaast werd prima rekening gehouden met mijn wensen.