De geschiedenis van Hanse+Hanse makelaardij

Hanse+Hanse Makelaardij, destijds Hanse Makelaardij en Rentmeesterkantoor, is in 1984 opgericht door Ing. A.J. Hanse, werkzaam vanuit zijn kantoor aan de Burghseweg. In 1987 is het bedrijf verhuisd naar een kantoor aan de Ring van Haamstede.

In de loop van een kleine 10 jaar werd dit kantoor te klein en moest er worden gezocht naar een groter pand. Gelijktijdig werd een fusie gesloten met van Dijke en Kostenbroek en een verzekeringkantoor gerund door de heer M. Hanse. Door deze combinatie werd de naam Hanse+Hanse Makelaardij O.G. en Verzekeringen geboren. (dezelfde namen, geen familie). Er werd een royaal pand gevonden aan de Noordstraat 10 waar zij voldoende konden uitbreiden.

Per september 1996 is Kees Legemaate in dienst gekomen. Na enkele jaren draaide hij het kantoor zelfstandig. Bijna 15 jaar later, op 1 februari 2011, heeft hij de makelaardij overgenomen ten tijde van een roerige markt. Ondanks de crisis op de huizenmarkt wist hij het bedrijf succesvol te houden en na aansluiting bij de NVM werd een jaar later besloten het naast gelegen kantoorpand  aan de Noordstraat 8 aan te kopen. Hier is een fris eigentijds kantoor met veel presentatieruimte gerealiseerd.